З 20 жовтня у межах виборчого округу № 138 стали активно розповсюджувати листівки, зміст яких спрямований проти одного з кандидатів-мажоритарщиків від даного округу – Івана Фурсіна.

У текстовій частині листівки вказано, що «Іван Фурсін є бізнес-партнером скандального українського олігарха Дмитра Фірташа, звинуваченого у корупції та організації злочинних угрпувань». А також нібито ці дві постаті «безпосередньо причетні до чорних газових схем». Кандидата звинувачують в організації схеми «штучного» обвалу гривні в Україні, рейдерських захватів підприємств, скоєних злочинах на території України та Росії, а також в корупційних схемах, щодо бюджету Одеської області і т.д.

У листівках подається інформація, нібито І. Фурсін знаходиться в розшукку зі сторони американської служби ФБР, а також у розшуку в Російській Федерації.

За інформацієї виборчого штабу І. Фурсіна, двоє агітаторів, які розповсюджували такі агітматеріали, були затримані працівниками міліції, та вони вже дали свідчення.

Fursin Fursin 2

Нагадаємо, що згідно ч. 10 ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» абороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію – суб’єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірних або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.

Сам Іван Фурсін є народним депутатом України VII скликання, безпартійний. У Раду балотується, як самовисуванець. На минулих парламентськиз виборах переміг у цьому ж 138 в.о., але від Партії регіонів.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.