ПРЕС-АНОНС

Парламентські вибори 2014: результати паралельного підрахунку голосів

і підсумки спостереження ОПОРИ

27 жовтня 2014 р. об 11:30 в інформаційному агентстві “УНІАН”, за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4, відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Парламентські вибори 2014: результати голосування за партійними списками і підсумки спостереження ОПОРИ».

У післядень голосування ОПОРА буде першою організацією, яка оприлюднить результати голосування за партійними списками на позачергових виборах народних депутатів України згідно з швидким статистичним підрахунком голосів (PVT), який проводить Мережа ОПОРА наоснові фактичних офіційних результатів голосування на дільницях.

Експерти ОПОРИ підведуть підсумки перебігу дня голосування, попередні результати кампанії спостереження ОПОРИ, до якої були залучені  близько 3 000 спостерігачів і учасників моніторингу по всій Україні, проінформують про найтиповіші правопорушення на виборчих дільницях у день голосування, а також про перебіг голосування у Донецькій і Луганській областях. Експерти проаналізують діяльність органів та установ, відповідальних за організацію виборів під час процесу голосування, підрахунку та обробки інформації.

Спікери:

Ольга Айвазовська, координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ;

Олександр Клюжев, аналітик ОПОРИ;

- Олександр Неберикут, аналітик ОПОРИ.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією тут: http://press.unian.net/live/

Акредиатція відбувається на місці за редакційними посвідченнями.                                                                                       

На заході буде доступним синхронний переклад на англійську мову.                                                                       

Детальніше: Василь Бабич, прес-секретар ОПОРИ, тел.: +38096 194 86 69.

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.                                                                                                                                                                                
ОПОРА системно інформуватиме суспільство про перебіг кампанії, дотримання чинного законодавства суб’єктами виборчого процесу, участь посадових осіб у перегонах, дотримання міжнародних стандартів організації виборів усіма зацікавленими сторонами. Масштабне громадське спостереження має на меті попередити порушення протягом передвиборчої кампанії та унеможливити зловживання під час підрахунку голосів. Також ОПОРА проводитиме інформаційно-просвітницьку кампанію та надаватиме юридичну підтримку громадянам щодо захисту їх виборчих прав за номером гарячої лінії (044)221-44-06, (094)821-44-06.
 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                                             
Мапа порушень: http://map.oporaua.org/ 
Додаток для Android “Вибори 2014”: http://goo.gl/I7M3TN
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                                               
Twitter: https://twitter.com/opora (@opora,#вибори14, #elect_ua)