24 жовтня 2014 р., о 12.00 у конференц-залі "Черкасицивільпромпроект" відбудеться прес-конференція Черкаського представництва Громадянської мережі ОПОРА "За день до голосування: ОПОРА презентує попередні результати спостереження за виборчим процесом".

Напередодні Дня голосування на парламентських виборах, ОПОРА презентує попередні підсумки спостереження за перебігом кампанії. Зокрема, Мережа проінформує про випадки порушення та зловживання учасниками виборчого процесу, такі як непрямий підкуп виборців, незаконна агітація тощо, які були зафіксовані спостерігачами протягом виборчого процесу, а також про загальну ситуацію на округах.

Також експерти повідомлять простан готовності виборчих дільниць до організації голосування та озвучать свої прогнози щодо перебігу дня виборів. Окрім цього, ОПОРА поінформує про роботу короткотермінових спостерігачів 26 жовтня.

Місце проведення: м. Черкаси, Черкасицивільпромпроект, бул. Шевченка, 242/1, третій поверх.

Контактна особа:

Чернега Андрій, прес-секретар виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Черкаській області

093 146 86 55

Більше про Громадянську мережу ОПОРА: http://oporaua.org/
Мапа порушень: http://map.oporaua.org/
Додаток для Android Вибори 2014: http://goo.gl/I7M3TN

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.