Після скарги заступнику голови Дніпропетровської ОДА спостерігачеві ОПОРИ облили двері фарбою.

Вийшовши з дому спостерігач ОПОРИ Валентина Кривда побачила, що вхідні двері її квартири зіпсовані червоною речовиною. Наряд міліції, прибувши за викликом спостерігачки зафіксував факт псування майна.

Dnipr Zayava dveri 6 Dnipr Zayava dveri 7

В. Кривда розповіла, що причиною хуліганського нападу на її житло могла стати скарга заступнику голови Дніпропетровської ОДА Борису Філатову на двох кандидатів в депутати по 31 виборчому округу самовисуванця Костянтина Павлова та висуваниці Радикальної партії О. Ляшка Любові Балабат. Пані Валентина дослідила, що названі кандидати під час реєстрації в ЦВК внесли до автобіографії неправдиві дані. Зокрема, К. Павлов зазначив себе як безпартійний, а Л. Балабат вказала, що вона працює адміністратором «ПП Сердюк». Насправді ж К. Павлов є керівником Криворізької міської організації Партії регіонів, а приватне підприємство «Сердюк», яке Л. Балабат вказала місцем своєї роботи, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відсутнє.

Виявивши порушення з боку кандидатів, спостерігачка спочатку звернулася до міліції із заявою про кримінальне провадження, а коли дізналась, що провадження не відкрито, поскаржилася заступнику голови ОДА.

Dnipr Zayava dveri 11

Замість притягнення порушників до відповідальності В. Кривда стала жертвою невідомих хуліганів. У міліції ж стосовно неправдивих даних кандидатів спостерігачці дали відповідь, щоб вона зверталась до окружної виборчої комісії за місцем реєстрації кандидата.

Костянтин Павлов у 2012 році обраний народним депутатом України від Партії регіонів. До цього займав посаду заступника міського голови Кривого Рогу – Юрія Вілкула. Був керівником Криворізької міської організації Політичної партії «Фронт змін» на момент її реєстрації (02.02.2010 р.).

Любов Балабат – у 1998 р. балотувалась до Верховної Ради України від виборчого блоку партій «Національний фронт», у минулому член ВО «Батьківщина», у 2006 р. обрана за списками БЮТ депутатом міської ради, у 2010 р. балотувалася на посаду голови м. Кривого Рогу.

Згідно ч. 2 ст. 6 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

За коментарями звертайтеся:

Анна Дзюра – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.