Сьогодні у вінницькому прес-клубі відбувалася прес-конференція кандидата, що балотується у виборчому окрузі №14 (центр місто Жмеринка) Віктора Жеребнюка (самовисуванець). За попередньою інформацією, під час неї Віктор Жеребнюк мав зробити гучну заяву.

Поки розпочиналась прес-конференіця, під стінами будівлі прес-клубу припаркувались автівки, на яких було розміщено банер з фото Віктора Жеребнюка, на якому він, піднявши руку, нібито голосує за закони 16 січня. Також молоді люди тримали плакати з написами «Жеребнюку – люстрація!», «Жеребнюк – член сім’ї Януковича» та інші.

vinnitsa zherebnyuk1

Під час прес-конференції до залу зайшов кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина» в окрузі №17 Юрій-Януарій Шостак з групою осіб, які влаштували акцію протесту. Люди зайшли з труною та погребальним вінком. Також активісти почали кидати у Віктора Жеребнюка яйцями.

 vinnitsa zherebnyuk2 vinnitsa zherebnyuk3

Керівник прес-клубу Наталія Болховська намагалась домовитися з представниками ВО «Батьківщина», щоб вони не зривали прес-конференцію і дали можливість Віктору Жеребнюку висловити свою точку зору, проте люди не зважали на зауваження, відштовхували керівника прес-клубу і ображали її, продовжуючи скандувати «Банду, геть!», «Ганьба!», «Жеребнюку – люстрація!».

Присутні журналісти викликали міліцію.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.