Спостерегачі ОПОРИ у Мелітополі повідомляють, що по всьому місту вони помітили наклеєні листівки без вихідних даних з використаням «чорного піару» на адресу кандидата в народні депутата Євгена Балицького.

0 balytskyi melitopol

За інформацією спостерігача ОПОРИ у 80 окрузі (Мелітополь, Мелітопольський район),  у дворах багатоповерхівок невідомі особи  розклеїли листівки без вихідних даних, у яких висловлюється звинувачення на адресу Балицького щодо його співпраці з криміналітетом. Відзначимо, що це пряме порушення п. 23 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», «забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». Разом з тим, якщо зазначена у білборді інформація є неправдивою, чи містить наклепницький характер, то це також порушення п.10 ст. 74 того ж закону «забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких про партію – суб’єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку».

Нагадаємо, що Євгеній Балицький діючий народний депутат України, обраний у 80-му виборчому окрузі на парламентських виборах 2012 року. Тоді він балотувався від Партії регіонів. На позачергових парламентських виборах 2014 року балотується як самовисуванець. Цього разу Балицький зареєструвався в народні депутати 19 вересня як самовисуванець.  

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар, 099 276 97 38, [email protected] 
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577, [email protected]
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)