Кандидат у депутати по 215 округу (Деснянський район) А. Іллєнко (ВО «Свобода») заявив, що є узгодженим кандидатом від демократичних сил. Ця інформація підтверджується повідомленням на офіційному сайті Блоку, проте Київська міська організація Блоку Петра Порошенка «не володіє такою інформацією».

У 215 виборчому окрузі активно йде агітаційна робота двох кандидатів у депутати: Андрія Іллєнка від ВО «Свобода» і Віктора Кондратенка (самовисуванець), які використовують логотип Блоку Петра Порошенка або стилістичний дизайн агітації. У цьому окрузі Блок Петра Порошенка свого кандидата не висував, тому обоє заявляють, що є узгодженими кандидатурами від демократичних сил, про що ОПОРА писала і раніше. Тому і постало питання, кого ж дійсно узгодили і чи узгоджували взагалі.

У коментарі ОПОРІ А. Іллєнко зазначив: існує політична домовленість між демократичними силами, що у тих округах, де балотуються чинні депутати від ВО «Свобода» Блок Петра Порошенка висувати своїх кандидатів не буде. Про це також згадувалося на самому з’їзді Блоку. За словами А. Іллєнка, відповідно до усних домовленостей Блок Петра Порошенка не буде конкурувати з ВО «Свобода» на одних і тих же округах.

На власній сторінці Фейсбук чинний депутат і кандидат по списку Блоку Петра Порошенка Олександр Бригинець заявив: «215 округ. Офіційно заявляю, що я особисто і Блок Петра Порошенка в цьому окрузі підтримуємо Андрія Ілленка. В звязку з цим БПП ніякого свого кандидата НЕ ВИСУВАВ. Якщо хтось вважає інше - він брехун!!! На жаль, така брехня поширена в Україні: всюди, де БПП не висунув свого кандидата з'являється один чи кілька аферистів, які заявляють, що їх підтримує президент. Отак спекулюють іменем Порошенка. Не попадіться на фейк!!!».

На офіційному сайті Блоку Петра Порошенка є повідомлення про узгодження кандидатів у народні депутати в певних округах, зокрема і в 215. «Блок Петра Порошенка» та ВО «Свобода» узгодили кандидатів у народні депутати в низці мажоритарних округів. В рамках об’єднання зусиль демократичних сил на парламентських виборах керівництво політичних сил ще на початку виборчої кампанії прийняло рішення не конкурувати один з одним в рамках виборчих одномандатних округів», - зазначається на сайті. Таке рішення було прийнято і озвучено на виборчому з’їзді «Блоку Петра Порошенка».

У Київській міській організації Блоку Петра Порошенка нічого не знають про узгодження кандидатів, зокрема і про Андрія Іллєнка. За словами прес-служби, ніхто до їнього відома таку інформацію не доводив. Про повідомлення на офіційному сайті Блоку також нічого не знають. Проте зазначили, що юристи займаються випадками використання символіки Блоку Петра Порошенка кандадатами, яких Блок не підтримає, зокрема і В. Кондратенком.

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)