Вже неодноразово ми розповідали про випадки використання благодійності як засобу непрямого підкупу виборців, серед публікацій були і згадки про матеріальну допомогу з боку кандидатки Ганни Горкун.

На телевізійному каналі «Херсон-плюс» вийшов черговий сюжет про те, що Ганна Горкун, що зареєстрована по виборчому округу № 184 (самовисування), надає матеріальну допомогу бібліотеці на видання книги про Голодомор, яка підготовлена до друку співробітниками цієї бібліотеки. Це дійсно добра справа. Проте Закон «Про вибори народних депутатів» забороняє надання матеріальної допомоги з боку кандидата у період виборчої кампанії (ч.14 ст.74 Закону).

Відео: KhersonTV

Цей сюжет також порушує вимогу Закону (ч.13 ст.72) щодо необхідності маркування телевізійних сюжетів, як «політична реклама» або «агітація», якщо в них висвітлюється діяльність кандидата у народні депутати.

Ганна Горкун, на виборах зареєстрована шляхом самовисування по виборчому округу № 184 (центр - м. Нова Каховка), як йдеться в офіційній біографії, є заступником директора ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія», безпартійна. Має юридичну освіту, навчалась за кордоном.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.