Центральна виборча комісія

01196, м. Київ, пл. Л.Українки, 1

Всеукраїнська громадська організація

«Громадянська мережа «ОПОРА»

01103, м. Київ, вул. Підвисоцького,

буд. 10/10, офіс 3

тел./факс: (044) 286-26-70

ел. пошта: [email protected]

Заява

В практиці діяльності спостерігачів від ВГО «Громадська мережа ОПОРА» системного характеру набуває проблема обмеження їх прав щодо спостереження за виборчим процесом членами ОВК.

Систематичними стали є випадки, коли ОВК трактують п.4 частини 9 статті 78 Закону надання права офіційному спостерігачу від громадської організації бути присутніми виключно на засіданнях ОВК. Зокрема в ряді ОВК створюються перешкоди в перебуванні спостерігачів в приміщенні ОВК в час поза засіданнями, забороняється проведення відеофіксації в приміщенні ОВК. Комісії вводять додаткові, не передбачені Законом України «Про вибори народних депутатів України» зобов’язання проходження реєстрації та відмовляють у праві на спостереження та відеозйомці без попередньої реєстрації у журналі, також часто зустрічаються випадки недопущення спостерігачів до приміщень ОВК.

На нашу думку, такі дії ОВК (практика вчинення яких набула на сьогодні системного характеру), суттєво звужують права спостерігача визначені статтею 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України» та порушують  основоположну засаду публічності та відкритості  виборчого процесу визначену статтею 13 Закону України «Про вибори народних депутатів України» .

Кодекс належних практик у виборчих справах затверджений 18 - 19 жовтня 2002 року Венеціанською комісією в п. 91 закладає принцип, відповідно до якого законодавство не повинно передбачати надмірних перешкод для діяльності спостерігача. У законі слід чітко обумовити місця, в яких спостерігачі права з'являтися не мають. Наприклад, такий закон, що дозволяє спостерігачам відвідувати лише ті місця, де відбуваються вибори (або голосування), на деяких виборчих дільницях можуть, на думку Венеціанської комісії, без належних на те підстав тлумачитися надто вузько.

Просимо надати офіційне роз’яснення ЦВК щодо можливості офіційного спостерігача бути присутніми та вести фото- та відеозаписи як на засіданні окружної виборчої комісії, так і під час здійснення інших дій членами ОВК в приміщенні ОВК (введенні та перевірці даних автоматизованої інформаційно-аналітичної системи, видачі інвентарю членам ДВК в ОВК, проведенні нарад та консультацій).

Так наприклад, абзац 3 частини 5 статті 82 Закону «Про вибори Президента України» гарантує право перебування в приміщенні, де відбувається введення та перевірка відомостей протоколу крім системного адміністратора, оператора автоматизованої інформаційно-аналітичної системи, голови, його заступник та секретаря окружної виборчої комісії (головуючий на засіданні), членів цієї комісії та офіційних спостерігачів.

В Законі України «Про вибори народних депутатів України» така можливість прямо не передбачена, проте вона випливає з закріпленої в статті 13 засади публічності та відкритості виборчого процесу.

Відповідно до ст. 307 ЦК України згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.  

Відповідно до п. 1 частини 2 статті 30 ЦВК здійснює контроль за додержанням і однаковим застосуванням законодавства про вибори народних депутатів окружними і дільничними виборчими комісіями, офіційними спостерігачами, громадськими організаціями.

Згідно з ч. 1 статті 14 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» суб'єкти виборчого процесу мають право звернутися до ЦВК із зверненнями з питань, що належать до повноважень Комісії.

Виходячи з наведених нами прикладів, керуючись п. 1 ч. 3 статті 14 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» ГМ «ОПОРА» звертається до Вас з заявою, в якій міститься прохання сприяти реалізації виборчих прав офіційних спостерігачів від громадських організацій та надати роз'яснення з питань застосування законодавства України про вибори, зокрема:

  • Чи має офіційний спостерігач право бути присутнім та проводити фото- та відеозйомку в приміщенні ОВК під час роботи виборчих комісій, яка проходить у формі відмінній від проведення засідання?
  • Чи обов’язковою є реєстрація  присутності спостерігача в окремому журналі як на засіданні, так і під час інших форми діяльності ОВК, а також чи обмежує права спостерігача факт відсутності реєстрації під час кожного з відвідувань приміщення комісії?
  • Чи має спостерігач право  доступу до всіх приміщень, в яких здійснює свою діяльність ОВК в цілому та окремо до приміщення, де розташований центр роботи автоматизованої інформаційно-аналітичної системи?


Також, у разі якщо Центральна виборча комісія вбачає в описаних у цій заяві діях посадових осіб, членів виборчих комісій та залучених спеціалістів порушення законодавство, просимо провести роз’яснювальну роботу серед зазначених осіб про неприпустимість таких дій.