Кандидат-самовисуванець Сілован Данелія по виборчому округу № 32 (Центр: місто Кривий Ріг, Довгинцівський район. ОВО включає: Довгинцівський район, частина Саксаганського району міста Кривого Рогу) працює директором ТОВ «Спроба». Товариство є одним з популярнх торгівельних постачальників у м. Кривий Ріг.

news 15.10 1 Dnipr Agit pidlegli D

Агітацією за С. Данелію займаються торгівельні представники. Саме вони клеять агітаційні листівки в магазинах поряд з рекламою продуктів, та на фасадах приміщень. У магазині розповсюджують календарі з зображенням кандидата. Машини, які розвозять товар, також прикрашають агітаційні плакати.

 news 15.10 2 Dnipr Agit pidlegli D   news 15.10 6 Dnipr Agit pidlegli D

news 15.10 3 Dnipr Agit pidlegli D  news 15.10 5 Dnipr Agit pidlegli D

Спостерігач ОПОРИ звернувся за коментарем до С. Данелії. Кандидат наголосив, що це його транспорт і посилаючись на хворобу, направив за подальшими коментарями до своєї довіреної особи Костянтина Акімова. Звернулися до К. Акімова, зазначивши суть питання про порушення закону щодо агітації. К. Акімов відповів, що немає часу і не став спілкуватися зі спостерігачами

С. Данелія - уродженець Грузії, безпартійний, раніше не балотувався.  

Згідно ч.22 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, таких осіб: кандидатам у депутати, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, на підприємствах незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), утворених відповідно до законів України, - підлеглих їм осіб за місцем роботи (у робочий час).

Також нагадаємо, що вся агітаційна кампанія має проводитись за кошти з виборчого фонду кандидата.

Згідно ч.6 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах.

 

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.