Як з’ясувала ОПОРА, передвиборча програма Мар»янського Тараса Богдановича, кандидата самовисуванця у 88-му виборчому окрузі (центр-Коломия) містить ознаки плагіату. Зокрема, фрагмент першого пункту програми запозичений із рекомендацій Міністерства освіти і науки України 2004 року щодо проведення першого уроку в загальноосвітніх навчальних закладах України.

Із документу МОН (26.07.2004 N 1/9-393) списана не тільки назва першого пункту передвиборної програми кандидата «Найвища цінність – життя людини». Майже весь перший пункт програми Мар’янського ідентичний з фрагментами тексту міністерських рекомендацій щодо проведення першого уроку в школах.

«Основним правом людини є право на життя. Це одне з найважливіших і найвагоміших прав, яке сприяє здійсненню всіх прав та свобод. Це право, яке не може оновлюватись чи відбиратися. Захист права на життя належить до найцінніших пріоритетів людської цивілізації», - це один із запозичених у МОН кандидатом уривків.

В іншому Мар’янський для чогось нагадує виборцям про трагічну долю українського народу: «Найважчою і найбільш трагічною для народу України була перша половина ХХ століття. Відбулися дві Світові війни, які забрали життя близько 12 мільйонів жителів України. Мільйони людей стали жертвами штучно створених масових репресій, голодомору, геноциду, насильного вивезення до Сибіру».

І продовжує: «Життя людини у той страшний час нічого не вартувало. За жменю зібраних колосків, за п’ять хвилин запізнення на роботу, за необережно сказане слово, за відмову донести на свого ближнього, людину, нерідко, без суду і слідства позбавляли волі та навіть життя. І сьогодні немає спокою від носіїв тоталітарної ідеології».

Marjanskij

Кандидат-самовисуванець у народні депутати Мар’янський Тарас Богданович працює помічником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Київській області. Народився 8 квітня 1964 року в місті Коломия Івано-Франківської області. Згідно із зазначеною на сайті ЦВК інформацією, кандидат на даний час проживає в Києві.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)