Один з основних претендентів на перемогу в одномандатному виборчому окрузі №122 (центр – м. Яворів), Василь Пазиняк, зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів. Таке право передбачено п.1 частини п’ятої ст.61 Закону «Про вибори народних депутатів України».

14 вересня кандидатуру Пазиняка було підтримано на всеукраїнському з’їзді “Народного Фронту” у Києві,  а 23 вересня він був офіційно зареєстрований кандидатом у народні депутати у ВО №122. 6 жовтня кандидат звернувся із заявою до ЦВК про відмову від балотування.

Неординарною є та обставина, що Василь Пазиняк є діючим народним депутатом від цього одномандатного виборчого округу (балотувався у 2012 р. від Об’єднаної опозиції за квотою «Фронту змін») і має достатньо високий рейтинг, щоб знову поборотись за мандат. Проте, таке рішення не є дуже несподіваним. Напередодні реєстрації він скептично оцінював майбутній склад Верховної Ради 8-го скликання та не надто охоче розглядав ідею повторного балотування.

На підтвердження цього Василь Пазиняк заявив, що не проводитиме передвиборчої кампанії і цілком відмовився від передвиборної агітації. Єдиний номер Інформаційного вісника народного депутата України Василя Пазиняка «Яворівщина + Жовківщина», який поширювався в окрузі, містить лише звіт народного депутата за період його роботи в Раді.

Наразі невідомо, чи Василь Пазиняк підтримає когось із 12 кандидатів у подальшій боротьбі. Найбільш ймовірно, що такої офіційно заяви не буде. Проте не виключено, що надалі він співпрацюватиме і допомагатиме командиру 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького Олександру Павлюку.

Очевидно, що реальна боротьба за мандат в окрузі розгорнеться між Олександром Павлюком (ВО «Батьківщина»), Тарасом Возняком (Блок Петра Порошенка) і Володимиром Парасюком (самовисуванець).

 

Додаткова інформація:
Ірина Швець,
прес-секретар кампанії спостереження у Львівській області
063 628 68 40
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)