Спостерігачі ВГО ОПОРА зафіксували білборди трьох політчних сил: партії «Блок Петра Порошенка», партії «5.10» та  партії «Опозиційний Блок», які досі розміщені без вихідних даних.

В Ужгороді на вул. Гагаріна біля залізничного переїзду 4 жовтня спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди із агітацією партії «Блок Петра Порошенка» без вихідних даних.

zakarpattia BPP

У коментарі ОПОРІ кандидат за списком цієї політичної сили Валерій Пацкан сказав, що з таким питанням місцеві активісти зверталися до центрального штабу. Там сказали, що білбордів без вихідних даних не замовляли. Скоріш за все це – помилка рекламного агентства, і найближчим часом розберуться, яке рекламне агентство допустило помилку.

Станом на 5 жовтня білборд партії «5.10» без інформації з вихідними даними розташовувався в Ужгорода на площі Дружби Народів. На площі Богдана Хмельницького сітілайт із символікою цієї політичної сили та іменем кандидата за її списком також розміщений без вихідних даних.

zakarpattia 510

На вул. Легоцького в Ужгороді зафіксований білборд партії «Опозиційний Блок», на якому також немає інформації з вихідними даними.

zakarpattia OB

Згідно з частиною 7 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», «друковані матеріали передвиборчої агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, яке належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora