В Ужгороді 4 жовтня зафіксована поява зовнішньої реклами кандидата від «Народного фронту» в окрузі № 68 Олександра Довгоша.

На деяких плакатах з агітацією кандидата відсутня інформація з вихідними даними. 

Зокрема, така зовнішня реклама помічена на проспекті Свободи біля обласної бібліотеки та на перетині вулиць Капушанської та Достоєвського.

2014.10.04  agitaciia Dovgosh 2014.10.04  agitaciia Dovgosh1

2014.10.04  agitaciia NF 2014.10.04  agitaciia NF1
У коментарі Олександр Довгош зазначив, що інформацію про відсутність необхідних даних на плакатах отримав від спостерігача ОПОРИ. Кандидат сказав, що така помилка буде виправлена найближчим часом.
Олександр Довгош додав: представники штабу у п’ятницю, 3 жовтня, не встигли перевірити, як виглядає нова реклама через погані погодні умови.
Водночас, на іншій агітаційній продукції партії «Народний фронт», що зафіксована в Ужгороді, є інформація з вихідними даними.

Згідно з частиною 7 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», «друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

Частина 23 статті 74 цього ж Закону гласить: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.