У м. Люботин 1 жовтня відбулося свято з нагоди Дня вчителя, на якому був присутній представник кандидата-смовисуванця Володимира Кацуби Олександр Нечипоренко. Останній від імені народного депутата подарував колективу вчителів музичної школи мікрофон та радіо мікрофон.

1 жовтня у Музичній школі м. Люботин святкували День вчителя. На святі був присутній Олександр Нечипоренко – довірена особа кандидата-самовисуванця у 175 ВО Володимира Кацуби. Він привітав вчителів та подарував робочому колективу школи мікрофон та радіо мікрофон від імені народного депутата Володимира Кацуби.

Також, за ініціативою В. Кацуби, Олександр Нечипоренко нагородив медаллю «Патріот Незалежної України» Юлію Еткало, що виконує обов’язки директора Музичної школи. Представник кандидата в народні депутати наголосив на подальшій підтримці школи з боку народного депутата та співпраці з творчим колективом вчителів.

На відео заходу, знятому спостерігачем ОПОРИ, можна побачити, що від імені народного депутата, кандидата-самовисуванця Володимира Кацуби колективу Музичної школи була подарована радіосистема SOUNDKING EW201 H. У популярному Інтернет-супермаркеті «Розетка» її вартість становить 1 761 грн. 

Оскільки Володимир Кацуба не є посадовою особою органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, то відповідно до частини 4 статті 68 Закону, його дії можна розцінювати як передвиборчу агітацію. Варто зауважити, що надання подарунку від імені кандидата в народні депутати суперечить встановленим нормам Закону. Згідно зі статтею 74 (частина 14) надання кандидатами закладам, установам, організаціям товарів, послуг, робіт у розмірі, що перевищує три відсотки від мінімальної заробітної плати забороняється. Така передвиборча агітація, яка супроводжується згадуванням імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.