Кандидат від «Правого сектору» по 94 виборчому окрузі Наталія Ковальчук разом з командою моніторить біографії конкурентів на предмет законності їх реєстрації у ЦВК  як претендентів на пост народного депутата України.

Про це Наталія Ковальчук повідомила у коментарі Громадянській мережі ОПОРА. Зараз вона перебуває у судовій суперечці із кандидатом від «Народного фронту» Віктором Романюком – він був зареєстрований у ЦВК попри те, що перебував за межами України більше ніж 180 днів. Контраргумент Романюка полягає в тому, що він переховувався від політичних переслідувань.

Наталія Ковальчук зазначила, що зараз її команда вивчає законність реєстрації як кандидата по 94 виборчому окрузі Руслана Бадаєва, а також ще двох мажоритарників, які, за чутками, використовують адмінресурс.

Щодо Руслана Бадаєва, то Ковальчук планує звертатися до міністра внутрішніх справ із зверненням, чому не розслідуються випадки фальсифікації виборів у 2012 році. За словами кандидатки від «Правого сектора», такі прецеденти були виявлені неодноразово:

 - Є такий Руслан Бадаєв, який на минулих виборах був самовисуванцем, - каже Наталія Ковальчук. -  Ні для кого не є таємниця, як він купував голоси. Тоді і Олег Ляшко тормозив його машини з пайками і зі списками виборців. Не мешканців, а саме виборців: зверху вказано номер дільниці і список людей.  Я планую звернутись до міністра внутрішніх справ, чому не розслідуються випадки  підкупу, бо заяви подавалися від багатьох кандидатів, довірених осіб, були також  повідомлення в пресі.

Також на олівці у кандидата – два мажоритарники, інформацію про яких в штабі ще перевіряють. Якщо вважатимуть підозри достатніми, то скаржитимуться і судитимуться, як з Романюком.

 - За чутками, є два кандидати, які начебто викорристовують адмінресурс. Одному з них  ЦВК відмовило у реєстрації. Ми подивимося, чи буде він подавати позов. І нам зараз відомо, що ще один провладний кандидат займається підкупом виборців. Ці факти перевіряємо.

Нагадаємо, у 2012 році Громадянська мережа ОПОРА справді зафіксувала цілий букет порушень з боку Руслана Бадаєва. Він порушував правила передвиборної агітації, піарився за рахунок державних програм, а також роздавав продуктові набори.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora