Яке уже повідомлялося, на Закарпаття зафіксовані білборди Сергія Тігіпка без вихідних даних. Михайло Попович поінформував спостерігача ОПОРИ, що розміщенням зовнішньої реклами займаються централізовано у Києві, а не на місцевому рівні. Він додав: білборди без вихідних даних з’явилися раніше, ніж партія офіційно стала учасником виборного процесу. Така зовнішня реклама – не агітація, а інформація-нагадування, що партія відновила свою роботу.

Михайло Попович також сказав, що нові біл-борди із інформацією про партію уже містять вихідні дані, зараз нову рекламу встановлюють на місці старої.

Також спостерігачами ОПОРИ зафіксовано масову появу іміджевих публікацій у місцевій пресі про «Партію Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Матеріали без позначки агітації містять ознаки джинси та агітації. 

На це Михайло Попович відповів, що є категорія людей, які симпатизують «Сильній Україні», відповідно є відповідні публікації про партію у газетах. Зі слів Михайла Поповича можна зрозуміти, що такі публікації не розміщені у ЗМІ як реклама, а редакції приватних видань публікують їх на свій розсуд. Зміст публікацій – не агітація, а інформація про те, що партія відновила свою роботу.

При цьому очільник закарпатського осередку «Сильної України» зазначив, що реклама «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» буде розміщуватися у ЗМІ.

Під час прес-конференції в Ужгороді 1 жовтня Михайло Попович розповів, що партія виставила своїх кандидатів-мажоритарників на 5 округах Закарпаття, крім 73-го. «Були певні домовленості щодо цього округу, але вони не спрацювали», – зазначив керівник обласного партійного осередку. У партійному списку – 6 закарпатців, серед яких сам Михайло Попович на 34 місці, решта – за 65-ою сходинкою.

 За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
 Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                        
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)