Партії та кандидати мабуть не вважають за великий гріх розміщення агітаційних матеріалів на великих носіях, не вказуючи при цьому відомості, які вимагає законодавство. Цього порушення припускаються як партії, що мають значний політичний досвід, так і нові учасники виборчих перегонів. Так, у виборчому округу № 186 (центр – м. Цюрупинськ) з’явились свіжі білборди, розміщені з порушенням.

Серед таких агітаційні плакати «Блоку Петра Порошенка», партії «Батьківщина», а також кандидата – самовисуванця Єгора Устинова, який зареєстрований по виборчому округу № 186.

Kherson Batkivshyna vyhidni opotushennja OPRA Kherson BPP vyhidni opotushennja OPRA

Kherson Usinov vyhidni porushennja OPRA

Агітаційні матеріали цих суб’єктів виборчого процесу, розміщені на великих рекламних носіях у чималій кількості, і не містять відомостей про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, як цього вимагає ч.7 ст. 69 Закону «Про вибори народних депутатів України».

За коментарями звертайтеся:

Наталія Богренцова,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.  У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.