Передвиборча  програма  кандидата в народні депутати Валерія Онопрієнка містила на 14 знаків більше ніж передбачено Законом  України "Про вибори народних депутатів України", що і стало однією з причин відмови в реєстрації кандидата. В програмі зайвим знаками виявилось слово «захищеність».

В Постанові №992 Про відмову в  реєстрації кандидата у народні депутати України Онопрієнка В.В. зазначається: «за змістом частини п’ятої статті 63 Закону, обсяг передвиборної програми кандидата у депутати, що розміщується на його інформаційному плакаті, який виготовляється Комісією за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів депутатів, повинен становити до трьох тисяч дев’ятисот друкованих знаків. Натомість обсяг поданої Онопрієнком В.В. передвиборної програми становить три тисячі дев’ятсот чотирнадцять друкованих знаків».

Сам Валерій Онопрієнко націлений ще раз подавати документи для реєстрації: «Це технічна помилка, яка легко виправляється. В моїй програмі слово «захищеність» часто зустрічається. Буду виправляти програму та перереєстровуватись, ще є час».

Валерій Онопрієнко реєструвався як самовисуванець по ВО №62 з центром в м. Житомир.

ЦВК відмовила в реєстрації ще одному житомирянину, колишньому голові Житомирської міської ради Георгію Буравкову. Заява Буравкова про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання його депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України, або зазначення, що така діяльність ним не здійснюється. Це є порушенням пункту 1 частини другої ст.. 55 Закону про вибори народних депутатів України. Також усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в автобіографії Буравкова Г.А. не вказано відомостей про громадянство, контактного номера телефону.

 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.