На окрузі №132 з центром у місті Первомайськ Миколаївської області офіційний сайт Первомайської міської ради агітує за кандидата в народні депутати Василя Капацину (рішення про реєстрацію 859 від 08.09.2014).

Так, днями на офіційному сайті міста з’явилась інформація про візит Капацини на святкування дня рятівника, під час якого він роздавав подарунки виборцям.

«Кандидат в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №132 Василь Капацина вручив цінні подарунки пожежно-рятувальним частинам міста Первомайська, Братського, Врадіївського, Арбузинського та Кривоозерського районів», - повідомляє прес-служба міської ради.

19 09 Myk

Використання сайту міської ради є адміністративним ресурсом.

Згідно частини 14 статті 74 Закону України забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

19 09 Myk 1

Крім того, Капацина є головою фонду «Благодійний фонд Василя Капацини», який надає матеріальну допогу тим чи іншим закладам, про що повідомляється на його офіційному сайті.

Так, зокрема, Підгороднянському ДНЗ «Ромашка» благодійний фонд  Капацини подарував двоповерхові ліжка.

19 09 Myk 2

Крім того, під час зустрічі з виборцями у Братському районі кандидат у народні депутати повідомив про те, що його фонд уклав угоду із Первомайською геологічною експедицією стосовно досліджень і витратив на це 100 тисяч гривень.

Також у населеному пункті Обухівка Капацина пообіцяв спільний проект його фонду зі спілкою «Куйбишева» щодо реконструкції даху місцевої школи.

Зазначимо, що згідно частини 6 статті 68 передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.