На виборчій дільниці № 631331 перед закінченням підготовчого засідання членів комісії поставили до відома, що склад ДВК змінився. До 11 членів ДВК долучиться новий - замінений. Але це були не останні зміни, які відбулися на дільниці.

 

Як повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, на початку підготовчого засідання склад ДВК № 631331 нараховував 12 членів. З них 11 з'явилися в день голосування.

Після закінчення підготовчого засідання та перед відкриттям дільниці, голова ДВК дізналася від окружної комісії 175 ВО, що 12-ий член комісії був замінений напередодні о 23:00, і вже прямує на роботу. Член комісії Тамара Дворнікова (подання Олега Тягнибока) з'явилася о 8:30 та, підписавши листочок з присягою о 8:45, перейшла до виконання обов'язків.

Але, коли до ДВК надійшла постанова ОВК, яка стосувалася заміни члена комісії, виявилося, що дільнична комісія складається не з 12 осіб, а з 14. Причину неявки двох інших “новобранців” на роботу не знають ні ДВК, ні ОВК. Але окружна комісія просить не припиняти роботу дільничної комісії.

Громадянська мережа ОПОРА ставить під сумнів правомірність складання присяги члена комісії, адже, відповідно до статті 29 частини 2 прийняття присяги членом комісії повинно відбуватися на засіданні.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.