На чотирьох виборчих дільницях у Кам'янець-Подільському зафіксовано перебування сторонніх осіб у камуфляжі. Під час голосування на дільниці № 681351, 681362, 681365, 681367 прийшли представники місцевог ГО "Міська варта", котре вперше проявилося під час нещодавнього конфлікту між міською владою та місцевою організацією "Правого сектора", хоча, за словами керівництва організації, зареєструвалися ще у грудні.

Представники "Міської варти" мали посвідчення членів громадської організації. Після зауваження спостерігачів від кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока вони залишили приміщення ДВК.

xm-Storonni na DVK

Довідково: Начальник штабу ГО "Міська варта" Андрій Лівіцький заявив, що вони хочуть “миру, спокою і злагоди в місті і нікому не дозволять вчиняти незаконні дії”. За кілька днів керівники організації заявляли про намір охороняти виборчі дільниці під час президентських виборів та слідкувати, щоб не було жодних правопорушень.

Як повідомляє інформаціїне агентство "Незалежний громадський портал", перший заступник начальника штабу "Міської варти" Віталій Добровольський є майстром спорту України з бойового самбо, чемпіоном України і призером чемпіонату Європи зі змішаних єдиноборств ММА, працює тренером в Кам'янець-Подільській ДЮСШ № 2.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебіго мкампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучилося ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.