Одразу три порушення зафіксовано на ДВК 800705 округ 221.

 

Секретар комісії (від кандидата у Президенти Ляшка) прийшов на роботу у нетверезому стані. Голова змушений був подати подання у ЦВК і о 12:45 була зроблена заміна.

Одна з членів ДВК, яка видавала бюлетені, не пояснила виборцям необхідність підписуватися у відривному талоні бюлетеня. Таким чином, було видано 5-7 бюлетенів. Згодом бюлетені доручили видавати іншому члену комісії, а  цій жінці доручили стежити за списком виборців.

На цій же дільниці член комісії - літня людина - не перевіряв паспортів при видачі бюлетенів. Його замінили, посадивши біля скриньок. Там цей чоловік теж себе «проявив». Коли хтось з виборців запитував у нього, виходячи з кабіни, що далі робити з бюлетенем, він брав бюлетень у руки і кидав його до скриньки не згортаючи.     

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.