Секретар ДВК 801015 округу 223 всупереч Закону почав складати протокол про підрахунок голосів. Зокрема, зібрав на порожньому бланку підписи членів ДВК.

 

На зауваження спостерігача мережі ОПОРА секретар заявив, що бланк не має печатки, тому не варто вважати це порушенням чи фальсифікацією.

Напівзаповнений бланк секретар комісії відмовився показати у присутності працівника міліції і заявив, що його не існує.

Відомо, що за округом, де розташована ця ДВК, балотується до Київради зять сумнозвісного екс-голови РДА, а нині народного депутата України Віктора Пилипишина Костянтин Яловий.

Він відомий в окрузі діяльністю «благодійного фонду» під час виборчої кампанії. 

Нині у приміщенні дільниці перебуває працівник міліції, що теж є порушенням виборчого процесу.

Спостерігач мережі ОПОРА заявляє про тиск на нього з боку міліціонера та секретаря комісії.

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.