У скандальновідомому окрузі 223 у Києві члени ДВК порушують закон і висловлюють неповагу спостерігачам.

На окрузі 223 ДВК 800970 зафіксовано порушення п.8 ч.9 ст.69 Закону.
Зокрема, як повідомляють спостерігачі мержі ОПОРА, члени комісії не показують спостерігачам затверджений склад ДВК, відмовляють у ознайомленні з протоколом ранкового засідання.
За словами голови ДВК, відповідну вказівку вони отримали від заступника голови ОВК Тетяни Мошенської. Вона пояснила це потребою захисту персональних даних.
Також, на цій дільниці не з'явився секретар і комісія призначила виконувача обовязків.

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.