Уночі напередодні виборів в двері середньої  школи №56, де розташовані  три виборчі дільниці, невідомі особи вкинули 2-3 пляшки коктейлів молотова.

Як стало відомо нашим спостерігачам, о першій годині ночі міліціонери, які охороняють виборчі дільниці №№ 650761, 650762, 650763, побачили пожежу – горіли пластикові двері, що на вході до школи. Вони оперативно загасили пожежу. Пошкоджені лише перші двері. Таблички, що вказують на виборчі дільниці, розташовані на других дверях, тож вони залишилась цілими. Зранку працівники школи, прибрали залишки пожежі, але двері згоріли. Ця ситуація не вплунула на початок роботи дільничних виборчих комісій, вони відкрились вчасно, голосування вже йде.

Детальніше: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.