Останнього дня перед виборами, 24 травня, спостерігачі від ОПОРИ зробили об’їзд по області, аби перевірити, чи познімали агітаційні матеріали від усіх кандидатів.

 

Нагадаємо, що у статті 64 частині 17 Закону України про президентські вибори йде мова про те, що «передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів».

Так от, згідно із цим є порушення, які поміченні на Тернопільщині. У районах Тернопільської області ( Теребовлянському, Чортківському, Заліщицькому та інших, оскільки спостерігачі кажуть про те, що спостерігали подібне чи не у більшості районних центрів) висять ще досі агітаційні матеріали за таких кандидатів на пост Президента України, як Петро Порошенко та Олег Тягнибок. Плакати із агітацією цих двох кандидатів можна побачити на зупинках, стовпах, а також на знаках дорожнього руху.

Окрім того, залишилися білборди із прихованою агітацією (оскільки не вказані імена кандидатів) від Юлії Тимошенко і Петра Порошенка.

Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області

Мар’яна Феник

0966761411

[email protected]

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.