22 травня 2014 року озброєні особи не впустили до приміщення членів комісії ОВК №112 (центр у м. Свердловськ) на роботу.

 

Про даний факт повідомила один з членів ОВК №112 (прим. член комісії просив не оголошувати його прізвище та ім’я через потенційну загрозу його життю з боку сепаратистів).

«Вранці невідомі озброєні особи не впустили нас в приміщення. Наразі зараз невідомо, чи знаходяться всі документи та інші технічні засоби на місці. Люди, які блокують приміщення, не відповідають на жодні запитання та не мають жодних позначень. Єдине, що сказали озброєні особи, це те, що вони виступають «за народ». На даний момент робота комісії призупинена, і ми чекаємо на інструкції про наші подальші дії від ЦВК», - розповідає один з членів ОВК №112.

 
Довідково:                                                                                                                                                    
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.