Спостерігачі ОПОРИ вже повідомляли, що відділи Державного казначейства не пропускають кошти, які вже переведені з держбюджету на рахунки окружних виборчих комісій. Така ситуація склалася в  усіх округах Херсонської області.

У зв’язку з цим стало під загрозу виконання виборчих процедур згідно Календарного плану підготовки до виборів: передача уточнених списків виборців до Органів ведення Державного реєстру виборців та отримання виборчих бюлетенів, бо дільничні виборчі комісії не отримують  кошти на транспортні витрати від окружних комісій.

Так, голова ОВК № 187 (центр – м. Цюрупинськ) Світлана Махрова вкрай занепокоєна тим, що нема фінансування. Вона розповіла, що в казначействі їй повідомили, що чекають команди з Києва, коли можна буде перераховувати гроші. Ця виборча комісія прийняла Постанову про загрозливу ситуацію з підготовкою до виборів, передала її в ЦВК та інші відповідні органи. А 19 травня до цього ОВК завітали представники контрольно-ревізійного управління з перевіркою.

В інших окружних виборчих комісіях теж відсутні фінансові надходження, хоча кошти на рахунку є.

Детальніше:
прес-служба Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.