За допомогою команди молодих розробників Дениса Резніка, Катерини Пилипенко та Ігора Михайленка Громадянська мережа ОПОРА втілила давній задум і зробила процес моніторингу виборів зручним і доступним. Відтепер кожен власник мобільного пристрою (смартфону, планшету, смартбуку чи нетбуку на операційній системі Аndroid), після завантаження мобільного додатку, матиме зручний інструмент кваліфікованого спостергічага та активного виборця.

Мобільний додаток «Вибори - посібник спостерігача» містить низку необхідних для кожного офіційного спостерігача, небайдужого виборця або ж члена виборчої комісії документів:

  • Закон «Про вибори Президента України»;
  • Загальні інструкції для спостерігачів;
  • Типові бланки скарг і заяв про протиправні дії і бездіяльність відповідних органів, про адміністративні і кримінальні правопорушення.

Найближчим часом очікується випуск аналогічного мобільного додатку для власників пристроїв Apple на базі операційної системи iOS.

Завантажуйте мобільний додаток «Вибори - посібник спостерігача»: на сайті або через онлайн-мережу додатків «Android Play Store» у вашому пристрої.

ОПОРА висловлює подяку команді розробників-волонтерів Денису Резніку,  Катерині Пилипенко та дизайнеру Ігору Михайленку  за надану можливість тисячам спостерігачів і небайдужих виборців мати завжди з собою інструмент для захисту чесних і демократичних виборів.

Application-2

 

Application-1
Довідково:                                                                                                                                        
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.