У Донецькій області активісти так званої «Донецької народної республіки» перешкоджають роботі окружних виборчих комісій.

Сьогодні представники так званої «Донецької народної республіки» заблокували роботу двох окружних виборчих комісій у Донецькій області. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

Так, у приміщення ОВК №52 у Горлівці сьогодні прийшла група агресивно налаштованих людей, які повідомили, що представляють так звану «Донецьку народну республіку». Вони вимагали від членів комісії звільнити приміщення, передати їм документацію та оргтехніку. «Ми попросили надати нам офіційний документ, який уповноважує їх на це незаконне рішення, але вони відмовилися, після чого пішли. Через декілька годин вони повернулися із бітами у руках і агресивно почали вимагати піти з приміщення. Ми прийняли рішення залишити приміщення, попередньо забравши із собою всю документацію і печатку комісії», — повідомляє один з членів ОВК. Наразі приміщення контролюється представниками «ДНР».

Також активісти «ДНР» відвідали сьогодні ОВК № 62 у Старобешеві. «До нашої комісії сьогодні прийшли люди, які представилися активістами так званої «Донецької народної республіки». Вони були дуже агресивними, вимагали залишити приміщення, мотивуючи це тим, що вибори на території «ДНР» незаконні. Ми у свою чергу попросили надати який-небудь офіційний документ, якого у них не було. Ми повідомили про цей інцидент ЦВК, а також міліцію», — говорить представник ОВК. Зараз приміщення комісії перебуває під охороною правоохоронних органів.

Як відомо, сьогодні губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що президентські вибори у регіоні відбудуться, і у сепаратистів недостатньо сил, щоб їх заблокувати.

За коментарями звертайтеся:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Про громадське спостереження за виборами:
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».