На вулицях міста знову  розповсюджуються газети з образливими  публікаціями щодо деяких кандидатів на посаду міського голови.

Це вже друга хвиля чорного піару, автори не жаліють коштів на випуск і розповсюдження газет різко негативного характеру. Газета «Люстра» виходить з фіктивними вихідними даними (порушення п. 5 ст. 53«Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»), розповсюджується безкоштовно в людним місцях, носить характер, що принижує честь і достоїнство осіб, які згадуються у публікаціях. Ці матеріали є прямим порушенням конституційних норм та норм цивільного права (ст. 32 Конституції України, ст. 275, 278 та ін. Адміністративного кодексу України), а також Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», який регулює виборимера(п. 5, 6, 7, 16 ст. 53).

Чорний піар спрямований проти певного кола кандидатів, всього їх 15, але у цих виданнях фігурують прізвища Станіслава Путілова, Владлена Гіріна, Олексія Урсуленка. Також згадується і колишній міський голова, а нині депутат Верховної Ради – Володимир Сальдо.

Також, з’явились у місті листівки різко образливого характеру, спрямовані проти кандидата в мери Ігоря Сємєнчева. Вони були вкинуті у поштові скриньки в Дніпровському районі міста і  не мають вихідних даних. Це порушення підпадає під ті ж норми Закону, що були вказані вище.

lustragh

prch

akha

fa

aemenchev

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.