07 травня пройшло перше засідання дільничних виборчих комісій, які утворені у виборчих округах для підготовки та проведення виборів Президента 25 травня.

kherson dvk

Згідно з Законом «Про вибори Президента України», перше засідання дільничної виборчої комісії має відбутися не пізніше як на другий день після прийняття рішення про її утворення (ч.2 ст. 27 Закону). Як ми вже повідомляли, 6 травня пройшли засідання окружних виборчих комісій, на яких були прийняті рішення щодо утворення дільничних комісій. І відповідно, 07 травня почали відбуватися перші засідання цих органів, що мають готувати і проводити вибори на виборчих дільницях.

Довготермінові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області побували на одному такому засіданні – це ДВК № 650644, що належить до виборчого округу № 185. На засіданні був кворум, і присягу прийняли більшість членів комісії, таким чином, вона набула легітимності і розпочинає свою роботу.

За інформацією наших спостерігачів перші засідання пройшли і в інших ДВК.

За коментарями звертайтеся до:

прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.