Студентство налаштоване рішуче. Осуджуючи дії ректоратів, які займаються окозамилюванням, студенти готуються до акцій непокори, які обіцяють провести у всіх великих містах країни. Найбільше молодь обурює той факт, що всупереч постанові Кабміну, де чітко написано, що мінімальна стипендія виплачується при балі 4,0, у багатьох вузах цей бал підвищили до 4,7. Також студентство незадоволене заявами про те, що навіть одна трійка позбавляє права мати стипендію.Про ситуацію в коломийських навчальних закладах ведемо мову з активістом Громадянської мережі ОПОРА Іваном МАРУНЯКОМ.

- Я би не сказав, що ситуація з виплатою стипендій у коломийських навчальних закладах є критичною чи хоча б такою, щоби з цього приводу треба було хвилюватись, - каже Іван. – В загальному деяка затримка з виплатою стипендій у деяких навчальних закладах на 5 днів не є суттєвою, бо таке траплялось і раніше. (Усі дані – станом на вівторок. – Авт.). Як свідчать зібрані мною відомості, незначна затримка стипендії є у політехнічному коледжі, ВПУ-14, індустріально-педагогічному технікумі, економіко-правовому коледжі. Трохи сумніша картина у педагогічному коледжі, там затримують стипендію за січень. Але обіцяють виплатити в лютому і січневу, і лютневу. Також є інформація про те, що у медичному коледжі тим, хто має підвищену стипендію, виплатили звичайну. Але наскільки це правда, ще треба перевірити, бо деколи люди люблять говорити аби що. Щодо нововведень, то трохи змінилась ситуація по умовах виплати стипендії в економіко-правовому коледжі. Якщо раніше там для отримання стипендії можна було перекрити трійку п`ятіркою, то тепер це уже неможливо, треба мати тільки четвірки і п`ятірки. Але я не вважаю це проблемою, навпаки, це стимул до кращого навчання.

Власне, якогось серйозного занепокоєння щодо виплати стипендії серед студентів нашого міста нема. Вважаю, що тепер, у час економічної кризи, багато хто цим просто маніпулює, створює негатив там, де цього зовсім не потрібно. Загалом, вважаю, оці незначні затримки із виплатою стипендії в коломийських навчальних закладах – зовсім не з вини Міністерства. Це все – компетенція адміністрації навчальних закладів.

Оригінал метеріалу на Коломия ВЕБ Портал