До першотравневих свят кандидат на міського голову Черкас Анатолій Бондаренко (ВО «Батьківщина») організував захід під назвою «Єдина родина – єдина Україна» у місцевому парку. Під час свята дітям безкоштовно роздавали морозиво, солодку вату, а також кульки.

Bondarenko - 2

Окрім цього, працювали аніматори, був безкоштовний батут, аквагрим та відбувалися різноманітні конкурси. На заході були присутні представники від ВО «Батьківщина», які балотуються в міську раду, як по списку, так і по мажоритарці.

Також на виході із парку людям роздавали агітаційну продукцію (інформаційні газети, календарі та блокноти). Варто зазначити, що про проведення цього заходу та роздачу безкоштовних товарів і послуг Анатолієм Бондаренком було зазначено у флаєрі, який роздавали за кілька днів днів до заходу.

Bondarenko - 5 Bondarenko - 6

Зауважимо, що згідно з Законом України «Про вибори депутатів…» ст. 53, п. 4: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

Bondarenko - 3

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.