У ТВО№73 (Центр – Тячів) наразі не прийняли присягу четверо членів окружної виборчої комісії. Всього в цьому окрузі – 19 членів ОВК. Голова окружної виборчої комісії №73, Іван Келемен припускає, що причиною, через яку троє членів ОВК так і не з’явилися на двох засіданнях, що вже відбулися, є їх місце проживання. Як вже повідомляла ОПОРА троє членів ОВК №73 проживають в Києві, Ужгороді та Виноградівському районі. Ще один член комісії, зауважив голова ОВК, повідомив їх про те, що не може виконувати свої обов'язки через хворобу та лікування.

За словами голови комісії,якщо члени ОВК знову не з’являтьсяна наступному засіданні, то ОВК прийме відповідну постанову і направить її в ЦВК.

Крім того, обов’язки секретаря комісії все таки буде виконувати призначений ЦВК, Сергій Рабаджи – від кандидата на посаду Президента Зоряна Шкіряка. На першому засіданні Сергій Рабаджи відмовився від роботи в комісії і обов’язки секретаря тимчасово виконував Олександр Репринцев (за квотою кандидата П. Порошенка). Однак вже на другому засіданні до виконання обов’язків секретаря приступив Сергій Рабаджи.

До речі, серед членів окружної виборчої комісії на ТВО №73 немає жодного представника з Рахівського району, який є частиною територіального виборчого округу №73. 

Норма ч. 4 ст. 28 ЗУ «Про вибори президента України» передбачає, що «засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії».   

lllkkkll

Коментарі:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження
за виборами Президента України
у Закарпатській області
+380 66 317 36 13