Уже систематично у Черкаській області обкидають різнокольоровою фарбою білборди кандидата на пост Президента України Михайла Добкіна (Партія Регіонів, самовисування) і обливають зеленкою, а також закидують яйцями. Таке явище є типовими і для інших регіонів.

dobkin cherkasy obl

Окрім Михайла Добкіна, із білбордів виборцям Черкаської області обіцяє повернути Крим Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка), закликає «жити по-новому» Петро Порошенко (безпартійний, самовисування), прагне «восстановить порядок и поднять экономику» Сергій Тігіпко (Партія регіонів, самовичування). Є також агітація за невідомого «Народного Президента» від Соціалістичної партії України.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.