Адвокат Тетяна Монтян балотуватиметься на виборах Київського міського голови та депутатів Київської міської ради як висуванка партії «Спільна дія». Збори міської організації цієї партії відбулися минулої суботи  у приміщенні на вул. Предславинській, 12 у Києві. За словами Тетяни Монтян, у неї є свій особистий рейтинг, що перевищує три відсотки по всьому Києву, який вона сподівається перенести на партію «Спільна дія».

muntian kyiv

Пані Монтян зауважила: «Я набрала 9% на 212 окрузі, у той час, коли мені соціологи давали 0,6%. Конкуренти донесли цю неправдиву інформацію до максимальної кількості людей на окрузі і це спрацювало. Люди, які хотіли голосувати за мене, думаючи, що у мене мінімальний рейтинг, проголосували за Баленка чи Ярему.  Я спеціально пішла на 223 округ, щоб перевірити скільки у мене відсотків на окрузі, де мене мало хто знав.  І я набрала 3.29%. Це при тому, що були перевибори і люди уже були впевнені, що переможе або Пилипишин, або Левченко. Я не вірю у рейтинги, які дають Порошенку 50 відсотків… Ось коли всі зареєструються і «відкидають» перший транш агіток - можна буде проводити  опитування, які даватимуть реальний результат».

Тетяна Монтян наголошує, що вона у своїй кампанії не орієнтується на отримувачів соціальної допомоги, на відміну від більшості кандидатів: «По Києву є стабільно 30 відсотків «шлункового електорату», який цього року буде розпорошений серед представників «молодої команди» Черновецького, які нині балотуються і від Катеринчука, Порошенка,  «УДАРУ». Тому є надія, що на багатьох округах пройдуть ідеологічні люди, які не скуповують «шлунковий електорат». Стосовно свого мажоритарного округу № 11,  я сподіваюсь, що ніякі «шлуночники» не переб’ють мій особистий рейтинг, який я оцінюю у себе на окрузі у 20 відсотків».

Нині команда Монтян  готує документи для подачі до міської виборчої комісії.  

muntian kyiv2

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.