Микола Кудрявцев, кандидат у депутати по списку від Партії вільних демократів, подав скаргу в Центральну виборчу комісію щодо того, що Черкаська міська виборча комісія досі не відкрила спеціальний рахунок, на який вноситься грошова застава. Насправді такий рахунок є, але відсутній  власний рахунок самої ТВК, через що її членам доводиться купувати канцтовари за свої гроші.

Зауважимо, що у зв'язку з відсутністю спеціального рахунку для внесення грошової застави Микола Кудрявцев хотів, щоб ЦВК достроково припинила повноваження виборчої комісії. Але вона надіслала до ЦВК пояснення, в якому підтвердила, що спеціальний рахунок насправді відкритий і відомості про нього опубліковано в ЗМІ.

ЦВК повідомила, що суб’єктом звернення не було надано доказів, щодо факту невідриття рахунку, тому Кудрявцеву у скарзі було відмовлено

Як пояснив представникам ОПОРИ Микола Кудрявцев, на момент його скарги такого рахунку в ТВК справді не було, проте вже наступного дня його було відкрито, тому питання втратило свою актуальність.

У коментарі ОПОРІ, голова ТВК Микола Бунякін також підтвердив, що рахунок для грошової застави у них є, проте досі відсутній власний рахунок. Відтак членам ТВК, щоб не порушувати виборчий процес, за свої власні кошти доводиться купувати канцтовари. Щодо цього факту ТВК подало відповідні скарги до ЦВК та прокуратури.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.