У Білій Церкві, що в Київській області, пошкоджено білборди на підтримку кандидата на пост Президента Михайла Добкіна: їх закидали фарбою.

Як повідомляє довготерміновий спостерігач ОПОРИ, бомбардування фарбою зазнали ледь не усі зовнішні рекламні носії, на яких була розміщена політична реклама із зображеннями Добкіна. Цей кандидат був делегований у президенти на з'їзді Партії регіонів і представляє у виборчих перегонах саме цю політичну силу.

До слова, білборди і сітілайти із фотографією Добкіна розфарбували також у Луцьку, Сумах і Києві. Щодо білбордів у Києві, то, за версією видання "Деловая столица" , до пошкодження реклами причетні працівники штабу самого кандидата у Президенти. 

 Хто б це не робив, такі дії українським законодавством тлумачаться як порушення виборчого права (перешкоджання вільному  здійсненню  громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу) і тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Так, у статті 157 пункті 2 Кримінального кодексу України зазначено: “Ті самі діяння, поєднані із застосуванням  насильства, знищенням чи пошкодженням майна,  погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на  строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років”.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.