У виборчому окрузі №19 у м. Нововолинську невідомі зіпсували білборди кандидата на пост Президента України регіонала Михайла Добкіна.

У середу 23 квітня у м. Нововолинську на вул. Грушевського та у 15 мікрорайоні були поклеєні два агітаційні білборди кандидата Михайла Добкіна з символікою Партії регіонів. Проте уже наступного дня їх було вимазано вапном. Ще через день, 25 квітня ці агітаційні плакати були пошкоджені: на них було вирізано обличчя та ім’я кандидата. Факт пошкодження агітаційних білбордів може кваліфікуватися як порушення законодавства, оскільки таким чином створені перешкоди для ведення кандидатом агітації за себе.

dobkin-novovolynsk dobkin-novovolynsk2

Зазначимо, що окрім Нововолинська тринадцять аналогічних білбордів було розташовано у м. Володимирі-Волинському. Як стало відомо спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА, власник цих рекламних конструкцій прийняв рішення зняти усі білборди із зображеннями політика.

Цікаво, що обидва міста входять до виборчого округу №19 і розташовані поблизу Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря УПЦ. Саме звідси розпочав свою виборчу кампанію член Партії регіонів Михайло Добкін, коли на початку квітня приватно відвідав Волинь. Натомість в інших виборчих округах Волинської області зовнішньої реклами цього кандидата не виявлено.

 Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся до: 
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected] 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.