Чернівецька міська територіальна виборча комісія 25 квітня зареєструвала перших 5 кандидатів на посаду Чернівецького міського голови, вибори якого відбудуться 25 травня 2014 року.

Як повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, 25 квітня 2014 року відбулось засідання Чернівецької міської територіальної виборчої комісії. Рішенням, за яке одноголосно проголосували вісім присутніх членів ТВК з чотирнадцяти членів загального складу, було зареєстровано усіх п’ятьох кандидатів, які, станом на час проведення засідання, подали до комісії необхідні документи.

Кандидатами на посаду Чернівецького міського голови зареєстровано 4 самовисуванців та 1 висуванця від місцевої організації партії:

  • Василь Забродський (самовисуванець)
  • Петро Олексюк (самовисуванець)
  • Володимир Дорош (самовисуванець)
  • Віталій Ткачук (самовисуванець)
  • Олексій Каспрук (висунутий Чернівецькою міською партійною організацією ВО Батьківщина)

Документи жодного з потенційних кандидатів, подані до ТВК для реєстрації, не викликали зауважень у членів комісії. Голосування за реєстрацію кожної з кандидатур відбувалось одноголосно.

Згідно з Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», висування кандидатів на посаду міського голови закінчується 26 квітня, а реєстрація триває до 30 квітня включно.

Окрім кандидатів на посаду мера Чернівців було зареєстровано першу довірену особу одного з кандидатів. Нею стала довірена особа  Василя Забродського Евеліна Забродська (його дружина).

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/

Детальніше:

Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.