На Рівненщині на базі передвиборчих штабів кандидата у президенти Юлії Тимошенко відтепер функціонуватимуть штаби Руху опору проти російської окупації.

Про це повідомили з передвиборчого штабу кандидата у президенти України Ю. Тимошенко. «Виходячи з тієї загрози мирному життю українців та небезпеки військової агресії з боку Росії, ми всебічно сприятимемо зміцненню обороноздатності України, - зазначив народний депутат України, голова Рівненської обласної організації ВО «Батьківщина», керівник передвиборчого штабу Ю. Тимошенко Микола Кучерук. – Вже сьогодні ми у містах та районних центрах створюємо ці штаби та призначаємо їх керівниками людей, що мають відповідну військову підготовку. Аби спростити розгортання штабів, ми люб’язно погодилися організувати їх функціонування на матеріальній базі та в приміщеннях наших партійних осередків. Метою діяльності штабів є допомога у формуванні спецпідрозділів, які здатні будуть зі зброєю в руках захистити територіальну цілісність нашої держави. Рівненський обласний штаб Руху опору тісно співпрацюватиме й координуватиме свою роботу з місцевими військовими частинами Міністерства оборони України».

Хто саме очолить Рівненський обласний штаб Руху опору наразі невідомо. Як повідомили у прес-службі РОО «Батьківщина», зараз кандидатура керівника уже є, але ще не затверджена у Києві.

Водночас, за словами прес-секретаря РОО «Батьківщина» Володимира Попика, новостворений штаб продовжує функціонувати і як передвиборчий.

ff