Кандидат на посаду Президента України ознайомив житомирян з основними тезами своєї передвиборчої програми, закликав провести люстрацію у владі, реформувати судову систему, відбудувати армію, ввести обов’язковий іспит з історії та української мови для кандидатів у депутати та оголосити після виборів Президента дострокові парламентські вибори.

tiahnybok zhytomyr

На думку лідера ВО «Свобода», в Україні саме народ має стати джерелом влади. Для цього потрібно мати чітко прописаний закон про імпічмент Президента та просту процедуру відкликання депутатських повноважень, скасувати обласні та районні адміністрації і створити виконавчі комітети, які прийматимуть рішення під чітким контролем народу. 

Олег Тягнибок зауважив, що особливої реформи потребує судова гілка влади. Громада має отримати право відкликати суддів, а суддею повинен бути фахівець із життєвим досвідом. Кандидат у Президенти наголосив на необхідності відбудувати армію та створити народний резерв Збройних сил України. Під час виступу Олег Тягнибок зауважив, що українська мова має бути єдиною державною мовою і наголосив на необхідності обов’язкового іспиту з української мови та історії для кандидатів у депутати. Таку думку політика зал підтримав оплесками.

На завершення виступу Тягнибок зазначив, що після президентських виборів наступним кроком має бути оголошення дострокових парламентських виборів, адже відповідно до Конституції 2004 року Президент виконує лише формальну функцію, прийняттям рішень займається парламент.

Також Олег Тягнибок відповів на декілька запитань, які прозвучали із зали. Через нестачу часу на решту питань Тягнибок пообіцяв відповісти письмово або за вказаними в записці телефонами. Зустріч відбулася 17 квітня в залі обласної телерадіокомпанії. Традиційно перед будівлею стояв намет з агітаційними матеріалами. Після зустрічі з виборцями Олег Тягнибок мав ефір на обласному телебаченні.

tiahnybok zhytomyr-2

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.