Ідею щодо започаткування громадської ініціативи «Волинь за Петра Порошенка» презентував у Луцьку 17 квітня під час прес-конференції колишній голова Волинської ОДА, представник громадської ініціативи «Третя республіка» Володимир Бондар.

Він, як один із ініціаторів створення цього об’єднання, зазначив, що ініціатива має на меті створити середовище громадських організацій та небайдужих активістів, які підтримують кандидатуру Петра Порошенка на пост Президента України. В майбутньому представники цієї ініціативи планують стати посередниками у діалозі між майбутнім Президентом, яким на їх переконання стане Петро Порошенко, та громадянським суспільством. «Уже сьогодні до нас долучились різні організації. Це і Асоціація захисту місцевих громад, і Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та ряд інших організацій та громадських активістів» - зазначив Бондар. Ця діяльність, за словами Володимира Бондара, буде здійснюватись на волонтерських засадах паралельно із роботою виборчого штабу кандидата.

Участь у медіа-заході взяли керівники двох місцевих осередків ініціативи «Волинь за Порошенка». Координатор цієї ініціативи у Нововолинську, депутат Волинської обласної ради Євген Недищук розповів, що у місті, яке він представляє, уже відбулась презентація громадської ініціативи «Волинь за Петра Порошенка». В рамках заходу між активістами, які готові долучитися до спільної діяльності в рамках даного об’єднання, було підписано угоду про співпрацю. Координатор громадського об’єднання у Рожищенському районі, громадська діячка Інна Гайворонська розповіла про створення районного громадського комітету цієї ініціативи, який об’єднав активних представників 35 сіл.

В майбутньому учасники цього об’єднання планують проводити зустрічі з робочими колективами, різноманітні круглі столи щоб залучити до новоствореної ініціативи максимальну кількість громадських активістів та активних волинян, які підтримують Петра Порошенка.

До речі, схожий механізм активізації громадських активістів та залучення їх на свою підтримку у 2010 році використовувала вже Юлія Тимошенко. Тоді всіх активних людей записували в «радники» Президента Юлії Тимошенко і проводили за їхньою участю різноманітні форуми. Однак реальної дієвості тодішня ініціатива не отримала. Цікаво як буде цього разу.

DSC 0137

 

DSC 0134

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Детальніше:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.