Окружна комісія № 140 на першому засіданні не змогла стати повноважною через відсутність необхідної кількості членів.

Дві доби, за словами секретаря ОВК № 140 Валентини Івушкіної, комісія намагалася зібрати необхідні 2 / 3 від свого складу, однак так і не змогла цього зробити. Як зазначила секретар, частина членів комісії живе за межами області, частина - в інших її районах. Трьом членам комісії просто не змогли додзвонитися, оскільки номери їхніх телефонів не відповідають дійсності. 

Проте, всі, хто зібрався, прийняли присягу, і вирішили найближчим часом провести ще одні збори, щоб комісія стала легітимною.

А наприкінці засідання голова окружної комісії Тетяна Андрієнко (від кандидата в президенти П. Симоненко) подала заяву про складення повноважень. Вона пояснила, що в перший раз бере участь у виборах і не може взяти на себе таку відповідальність. Незважаючи на це Тетяна Андрієнко залишилась в складі комісії.

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.