Дніпропетровський «Майдан Січеслав» прийняв рішення спостерігати за виборами Президента. Починаючи з 16 квітня 720 активістів організації слідкуватимуть за виборчим процесом на наявність правопорушень та фальсифікацій.

Нещодавно 720 активістів на чолі з координатором Віктором Романенком створили громадську організацію «Майдан Січеслав» і прийняли рішення спостерігати за виборами Президента 2014. Майдан не підтримує жодного з кандидатів, головна мета організації – це контроль за виборами, аби вони відбулися чесно та прозоро.

«Ми йдемо безкоштовно працювати на дільниці, де потрібна наша допомога. Декілька десятків активістів вже запросили працювати на дільниці Індустріального району. Тому, 25 травня ми будемо брати участь у виборах як спостерігачі» - повідомляє координатор "Майдану" Віктор Романенко.

Нагадаємо, що «Майдан Січеслав» веде свою діяльність у місті ще з 23 листопада. З понеділка по п’ятницю "Майдан" збирає людей о 17:00 на Європейській площі. Щонеділі - о 12:00 на площі Героїв Майдану (колишня площа Леніна) на Народне віче. Щоб дізнатися про подробиці громадського спостереження, звертайтеся за багатоканальним телефоном: (056) 766 05 48.

dnipro euromaidan

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.