У складі виборчої комісії округу № 132 з центром у місті Миколаїв виявились мешканці інших областей, а також пенсіонерка, яка не може ходити та не встає з ліжка.

Перше засідання окружної виборчої комісії тривало чотири години: не було кворуму. Як виявилось, голова комісії Олександр Люткевич при реєстрації переплутав округ № 132 з округом № 134 з центром у місті Первомайськ (на парламентських виборах це був 132-й округ), отож до обласного центру на засідання комісії йому довелось їхати більше 167 кілометрів. Із 21 члена комісії ледве набралось дві третини – 14 чоловік. Останнього викликали з Березанського района села Нечаяно.

mykolaiv ovk132

Один із семи відсутніх членів комісії Владислав Видренков від кандидата в Президенти Володимира Саранова виявився мешканцем міста Київ та зізнався, що його попросили на все погоджуватись, бо потім все одно мають замінити. Інший член комісії – Людмила Авейнікова від кандидата Олега Царьова – уродженка міста Марганець, що на Дніпропетровщині. Роман Безкровний від кандидата Юрія Бойка проживає у Корабельному районі міста Миколаїв, проте навідріз відмовився приїжджати на засідання, мовляв, «начальник наказав підписати заяву, я і підписав, але працювати я не буду». Представник Олега Ляшка Андрій Павлов поїхав у відрядження, представники від Петра Симоненка та Олександра Клименка не відповідали на телефонні дзвінки. А членом комісії від Наталії Королевської виявилась пенсіонерка, яка взагалі не може ходити та не встає з ліжка.

Під час засідання виявилось, що досвід роботи на виборах має лишень секретар комісії Ганна Іскрицька, яка працювала в окрузі № 129 у 2012 році. Для подальшої роботи комісії необхідна присутність 11 членів комісії на засіданнях. Однак голова комісії з Первомайська заявив, що працювати не буде. Василь Ценько з Березанки також відмовився від роботи. Григорій Шкурат також не хоче бути членом комісії, бо скаржиться на артеріальний тиск.

Подальша робота окружкому № 132 залишається під великим питанням через відсутність кворуму.

mykolaiv ovk132-2

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.