17 квітня відбулась прес-конференція обласної організації партії ВО «Батьківщина», на якій було оголошено про створення в Чернівецькій області штабу Руху опору. Також було повідомлено, що кошти, передбачені в штабі кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко на агітацію будуть спрямовані на роботу штабу Руху опору.

17 квітня в Чернівцях координатор обласного виборчого штабу Юлії Тимошенко, голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян повідомив про створення обласного штабу Руху опору. Очолить місцевий штаб військовий фахівець Вадим Петляк. 

Керівник обласного виборчого штабу Юлії Тимошенко Іван Мунтян також повідомив, що в зв’язку з подіями, які відбуваються на сході країни, їхній штаб не буде проводити активну агітацію, а кошти, передбачені на таку діяльність, будуть спрямовані на роботу штабу Руху опору.

Іван Мунтян відреагував на повідомлення Громадянської мережі ОПОРА про незаконну агітацію на сесії Чернівецької обласної ради 11 квітня, яку він здійснював, і запевнив, що в подальшому не буде вдаватися до таких дій. 

Нагадуємо, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА   http://oporacv.org/

Детальніше:

Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.