Станом на 17 квітня всі волинські окружні виборчі комісії провели свої перші засідання та, відповідно, набули своїх повноважень.

Так, 15 квітня своє перше засідання провела ОВК № 22 з центром у м. Луцьк. У засіданні взяли участь 14 з 19 членів комісії, які склали присягу члена ОВК. Наступного дня, 16 квітня, своє засідання провели ОВК № 20 та № 21. Під час першого засідання окружної виборчої комісії № 20 з центром в м. Горохів присягу склали 13 з 18 членів комісії, а на засіданні ОВК № 21 з центром в м. Ковель - 14 з 19 членів окружної комісії.

Як ми раніше повідомляли, дві волинські окружні виборчі комісії не розібравшись із законодавством, провели свої перші засідання із порушеннями: на їх засіданні присягу склали менше ніж 2/3 членів ОВК. Зокрема, мова йде про ОВК № 19 (м. Володимир-Волинський) та № 23 (смт Маневичі). Проте, після оприлюднення в ЗМІ коментарів спостерігачів ОПОРИ, ці комісії зібрались повторно та 16 квітня провели свої перші засідання відповідно до вимог чинного законодавства. В обох випадках на засіданнях комісій присягу склали 13 з 19 членів ОВК.

OVK 22
Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Детальніше:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.